Cookiebeleid

Onze website https://www.gwmcb.be maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van je bezoeken aan onze website willen verbeteren, vinden wij het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij cookies gebruiken. Dit cookiebeleid geeft je duidelijke en uitgebreide informatie over de soorten cookies die we gebruiken en de doeleinden waarvoor we ze aanwenden. We vertellen je ook vanwaar cookies komen, hoe je cookies kan instellen en hoe je jouw cookies kan configureren. Tot slot geven we je een gedetailleerde lijst van de exacte cookies die we gebruiken op deze site. 

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van je gegevens?
Gold Wing Motor Club Belgium, een vereniging zonder winstoogmerk gevestigd in de Heidestraat 29, 3470 Kortenaken en ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0428.792.656 (hierna ‘G.W.M.C.B.’) is verantwoordelijk voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit cookiebeleid.
Dit cookiebeleid is van toepassing op volgende website van Gold Wing Motor Club Belgium https://www.gwmcb.be (hierna “onze website” of “haar website”). Het is belangrijk om dit cookiebeleid aandachtig te lezen. Als je nog vragen hebt, aarzel niet om contact met ons op te nemen via office@gwmcb.be. Voor meer informatie over ons beleid m.b.t. privacy verwijzen wij je graag naar ons Privacybeleid.

Wat is een cookie?
Cookies zijn kleine tekstbestanden die bij het bezoeken van websites op je computer of mobiel apparaat worden bewaard. In deze tekstbestanden wordt informatie opgeslagen. Met cookies kunnen wij je in principe niet persoonlijk identificeren. Ze helpen ons wel om jouw apparaat te herkennen en een aantal gegevens te verzamelen over het surfgedrag op dat apparaat. Cookies hebben meestal ook een vervaltermijn. Sommige cookies worden bijvoorbeeld automatisch verwijderd wanneer je jouw browser afsluit, terwijl andere cookies langere tijd op je computer blijven staan, soms zelfs tot je ze handmatig verwijdert.

Welke soorten cookies gebruikt G.W.M.C.B. en waarom?
Gold Wing Motor Club Belgium gebruikt op haar website verschillende soorten cookies om verschillende redenen.
Functionele cookies zijn essentieel om onze website te kunnen bezoeken en om bepaalde onderdelen ervan te kunnen gebruiken. Deze cookies verzamelen onder meer informatie over je keuzes en voorkeuren, zodat we je een aangenamere en meer gepersonaliseerde surfervaring kunnen bieden (bijvoorbeeld door jouw taalvoorkeur te onthouden).
Niet-functionele cookies zijn cookies die geplaatst kunnen worden voor onder meer analytische en statistische doeleinden, sociale media doeleinden en commerciële doeleinden. Zij hebben niets te maken met de louter technische ondersteuning van de website.
We onderscheiden op onze website volgende soort niet-functionele cookies:
Analytische cookies: Deze cookies worden gebruikt om informatie te verzamelen over hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we de inhoud van onze website verbeteren, onze website beter afstemmen op jouw behoeftes en onze website gebruiksvriendelijker maken. Deze cookies tonen ons bijvoorbeeld welke pagina’s op de website het meest worden bezocht, het tijdstip van het bezoek en of de gebruiker de website al eerder heeft bezocht. Bovendien kunnen ze ons helpen om eventuele problemen tijdens het surfen vast te stellen.
Bepaalde pagina’s van onze website kunnen ‘pixels’ bevatten. Dit zijn digitale afbeeldingen die gebruikt worden om informatie te verzamelen over jouw surfgedrag. Hiermee kunnen we met name zien hoeveel gebruikers onze pagina’s bezocht hebben. Deze pixels verzamelen slechts een beperkt aantal gegevens, zoals het cookienummer, het uur en de datum waarop de pagina werd bezocht en een beschrijving van de pagina waarop de pixel zich bevindt. Onze website kan ook pixels van derden bevatten, waaronder Facebook.

Vanwaar komen cookies?
Cookies kunnen worden gebruikt door websitehouders of door derde partijen die communiceren via de website die u bezoekt. Naargelang de herkomst van cookies maken we een onderscheid tussen eerste partij- en derde partij cookies.
Eerste partij cookies zijn die cookies die geplaatst worden door een website die op dat moment bezocht wordt door de gebruiker.
Derde partij cookies zijn cookies die geplaatst worden door een andere domeinnaam dan die van de website die bezocht wordt door de gebruiker. Als een gebruiker een website bezoekt en een derde partij een cookie plaatst via die website, dan is dit een derde partij cookie (b.v. cookies geplaatst door Google en Facebook).
Functionele cookies zijn doorgaans eerste partij cookies, terwijl niet-functionele cookies zowel eerste partij- als derde partij cookies kunnen zijn. Hoe stel je cookies in?
Op elk moment kan je de cookies van onze website verwijderen of deactiveren, ofwel via de instellingen van je browser, ofwel op de websites van de verschillende derden die cookies installeren.
Als je verschillende computers, smartphones en/of tablets gebruikt, vergeet dan niet om je cookievoorkeuren op elk van die apparaten in te stellen.

Hoe configureer je jouw cookies?
U kan op elk moment de cookies configureren via de cookiebanner:

  • via je webbrowser
    Iedere browser (Internet Explorer, Safari, Firefox, Google Chrome etc.) heeft een eigen configuratiemethode voor cookies. In de meeste gevallen kan je het opslaan van cookies in je browser systematisch aanvaarden of weigeren, of geval per geval beslissen of je de installatie van cookies wilt toestaan.
    Meer informatie over het uitschakelen van cookies of het beheren van de cookie-instellingen voor je browser vind je in de volgende lijst:

Apple Safari (iOS): https://support.apple.com/nl-be/HT201265Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=nl&hlrm=enMozilla Firefox: https://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-in-en-uitschakelen-websites-voorkeurenMicrosoft Internet Explorer: https://support.microsoft.com/nl-be/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookiesMicrosof Edge: https://support.microsoft.com/nl-be/help/4468242/microsoft-edge-browsing-data-and-privacy-microsoft-privacy

Wij hebben geen controle over de inhoud van de bovenvermelde pagina’s. Deze links kunnen gewijzigd worden door de verantwoordelijken van de respectievelijke browsers. Voor meer informatie over de procedure voor jouw browser kan je ook terecht op de website: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies.

Cookies van derden
Tijdens je bezoek aan onze website worden naast de door G.W.M.C.B. geïnstalleerde cookies soms ook cookies geïnstalleerd door derden. Hierna vind je de links naar de websites van deze derden die soms ook cookies installeren. Daar vind je meer informatie over deze derden, hun privacybeleid en kan je eventueel kiezen om hun cookies niet te aanvaarden, dit indien mogelijk. Wij hebben geen controle over de locatie en inhoud van de pagina’s van deze derden. Indien de links niet meer werken, moet je mogelijk de specifieke instructies en informatie zelf opzoeken.

Google Analytics
Deze analytische cookies verzamelen gegevens over de manier waarop bezoekers onze website gebruiken, bijvoorbeeld het aantal website-bezoekers, via welke pagina ze zijn binnengekomen op de website en welke pagina’s ze hebben bezocht. We gebruiken deze informatie voor rapporteringsdoeleinden en om onze website te optimaliseren.
Het privacybeleid van Google Analytics kan je raadplegen via de volgende link: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=nl%22
Als je wil voorkomen dat Google Analytics cookies installeert, raadpleeg dan de volgende link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Facebook
Deze reclame cookies verzamelen gegevens over jouw surfgedrag en slaan deze op om je reclame te tonen van producten en diensten binnen jouw interesse sfeer. Deze reclame wordt voornamelijk getoond op de Facebook-site, maar kan ook getoond worden op andere aan Facebook gekoppelde websites of apps. We hebben op geen enkel moment toegang tot de individuele gegevens die deze cookies verzamelen. De gegevens kunnen via het reclameplatform van Facebook gebruikt worden om jou gelijkaardige en/of aanvullende producten of diensten aan te bieden als deze die je op onze website hebt bekeken. Je kan het privacybeleid van Facebook raadplegen via de volgende link: https://www.facebook.com/privacy/explanation

We doen ons best om de lijst van derden, die mogelijk cookies installeren bij een bezoek aan onze website, up-to-date te houden. We kunnen echter niet garanderen dat de lijst van derden te allen tijde compleet is.

Gedetailleerde lijst van de gebruikte cookies
A. Functionele cookies
B. Niet-functionele cookies

Naam cookieDoelTermijnDomein
CookieConsentSlaat de cookie status van de gebruiker op voor het huidig domein1 jaarG.W.M.C.B.
Naam cookieDoelTermijnDomein
_gaRegistreert een uniek ID om statistische gegevens te generen over hoe de bezoeker de website gebruikt2 jaarGoogle
_gid3rd partij Google Analytics persistent cookie om gebruikers te onderscheiden bij het verzamelen van paginabezoeken1 dagGoogle