Historiek

vzw – Gold Wing Motor Club Belgium – asbl

Een motorclub van GoldWing-rijders en hun passagiers, een club met als doel het motortoerisme te promoten, een club voor de echte toerrijder met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar.

Maar wat is nu die GoldWing ?

Binnen het milieu van de motorrijders allang geen onbekende meer, doch ook de buitenstaander weet een Goldwing te onderscheiden en te waarderen. Het is een type motor van het merk HONDA, ontworpen met als voornaamste doel, duizenden probleemloze kilometers af te leggen. Een 1000, 1100, 1200, 1500 of 1800 cc motor op twee wielen, waarvan de laatste twee een zes cylinder. Met het comfort van een Rolls – maar dan op twee wielen – geniet men van elke afgelegde kilometer. Een radio-cassette, cd of MP3-speler zorgen voor de nodige audio van uw geliefkoosde muziek terwijl de geruisloze motor rustig zijn toerental aanhoudt. Een regelbare pneumatische vering zorgt voor de ideale ondersteuning en een driedelige kofferset houdt alle meegenomen bagage kurkdroog.

DE CLUB

De Gold Wing Motor Club Belgium werd in 1979 onder de vorm van een vzw opgericht door enkele fanatieke toerrijders. Hoogstwaarschijnlijk zijn wij de grootste vrije motorclub in België. En daar kunnen we terecht fier op zijn.

De Gold Wing Motor Club Belgium is aangesloten bij de Gold Wing European Federation (GWEF) welke buiten ons land nog 26 landenclubs telt.

Jaarlijks telt de clubkalender niet minder dan een 40-tal activiteiten zowel in buiten- als binnenland. De uitschieter is het Internationaal GoldWing Treffen. Dit top gebeuren van de Gold Wing Motor Club Belgium wordt (bijna) elk jaar gehouden en is het werk van een team bestaande uit een honderdtal medewerkers, allen lid van de G.W.M.C.B. Het Treffen staat bekend als de opener van het Europees GoldWing seizoen. Aan dit evenement wordt steeds door ongeveer 500 GoldWing motoren deelgenomen, komende uit 26 Europese landen. Het hoogste aantal deelnemers aan ons Belgisch internationaal treffen was 1.350 GoldWings, één van de hoogste aantallen op internationaal gebied! Dit treffen wordt op verschillende plaatsen van ons land georganiseerd waardoor de deelnemers de kans krijgen om steeds een andere streek te verkennen.

Tweemaandelijks verschijnt een tweetalig clubtijdschrift “Gold Wing Magazine”. Dit informatief blad is de spreekbuis naar en van de leden, onnodig te zeggen dat het GoldWing Magazine ieder lid nauw aan het hart ligt.

De Voorzitter,
Mark VANDERBORGHT